Nyt tehdään kuitenkin keittoa. Tästä tulee reilut 10 lautasellista:
810 g hapankaalia (yksi tölkillinen), 1,70 euroa
500 g porkkanaa, 0,50 euroa
200 g pekonia, 1,50 euroa
200 g sipulia, 0,20 euroa
2 dl punaisia linssejä, 0,50 euroa
muutama valkosipulin kynsi, 2-3 tähtianista, maustepippureita
öljyä, suolaa
1,5 litraa vettä
Värejä 4: valkoinen, punertava, vaalea kaali, oranssi
Ostokset yhteensä 4,5 euroa eli 0,45 euroa lautasellinen.
Pilkotaan ja kuullotetaan sipulit. Laitetaan sekaan viipaloidut porkkanat ja hapankaali sekä mausteet ja vesi. Annetaan keihua hiljaisella lämmöllä puolisen tuntia. Vinkki: yön yli levätessä maku vaan paranee ja pyöristyy.
Värikkäät ja yksinkertaiset raaka-aineet
Käytän hapankaalia aivan liian vähän, vaikka täällä Virossa se lähes kansallisruoka. Trotilla tynnyreissä lukuisia erilaisia versioita.
VastaaPoista