Kokonaista silakkaa saa kaupasta muutaman euron kilo ja valmista filettä haarukassa 5 - 9 euroa kilo. Kannattaa siis seurata tarjontaa kaupan tiskillä. Kuvan silakat on itse ongittuja Helsingin Lauttasaaren sillalta. Nyt sinne ei vielä kannata mennä. Sesonki on parin kuukauden kuluttua.
Tässä ohje 8 henkilölle:
1 kg pieniä silakoita, 3,50 euroa
500 g jäävuorisalaatti, 1,00 euroa
300 g kurkku, 1,00 euroa
750 g pakasteherneitä, 2,65
majoneesia tai jugurttikastiketta, sinappikastiketta, voita paistamiseen, n. 1,00 euroa
suolaa ja jauhoja (jos haluaa leivittää)
Yhteensä 9,15 euroa eli 1,14 euroa annosta kohden (0,71 euroa itse ongittuna).
Värejä 3: hopeinen kala, vihreä, valkoinen.
Kokonaisia silakoita paistettaesa kannattaa käyttää aikaa, jolloin ruoto pehmenee huomaamattomaksi.
Nämä olivat erityisen pikkuruisia ja paistettavaksi hyvin sopivia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti