sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Välimerellinen uusperhekeitto

Keitontekijän perusohjeet ovat: tee reilusti kerralla, selkeät raaka-aineet ja reilut palat (jollei tee sosekeittoa). Suositeltava investointi on kymmenen litran kattila.

Valmista keittoa voi hyvin pakastaa vaikka puolen litran annosrasioissa. Iloisen talvipäivän keittolounaan voi tarjota isollekin porukalle.

Tänään tein keiton valmiiksi jo aamupäivällä ja sitten kävimme Paloheinässä hiihtämässä. Sillä välin keitto oli sopivasti tekeytynyt ja tarvitsi vain nopean uudeelleen lämmityksen. Keitot tyypillisesti  uudelleen lämmittäessä vain paranevat.

Noin 20 lautasellista:
500 g siskonmakkaroita, 1,99 euroa
400 g lanttu, 0,36 euroa
700 g perunaa, 0,31 euroa
500 g parsakaalia, 0,99 euroa
500 g porkkanaa, 0,42 euroa
300 g sipulia, 0,36 euroa
800 g tomaattimurskaa, 0,72 euroa
Yksi chili, 0,20 euroa
Välimeren mausteseosta puoli pussillista, 0,50 euroa
2 litraa vettä

Ostokset yhteensä 5,85 euroaa eli 0,29 euroa annosta kohden.

Värejä 7: vaalea peruna, vihreä, punainen, oransssi, keltainen, lila, vaaleat makkarat

Näistä se lähtee. Kuoritaan ja pilkotaan juurekset ja laitetaan kiehuvaan veteen. Annetaan kypsyä 15 minuuttia ja tursotetaan makkkara mukaan. Parsakaalin voi laittaa lopuksi niin se pysyy paremmin kasassa.


Väriä ja makua lautasella - 29 sentillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti