tiistai 28. helmikuuta 2017

Onko tässä itua?

Raikas ituwokki syntyy mungpavuista ja keräkaalista. Papuja rupesin idättämään neljä päivää sitten ja nee olivat nyt juuri sopivia. Raikkaalta tuoksuvia. Enemmän idätyksestä toisessa yhteydessä.

Ostoslista noin seitsemän annosta:
1 kg keräkaali, 0,69 euroa
700 g ituja (120 grammasta papuja), 0,70 euroa
200 g paprika, 0,50 euroa
100 g sipuli, 0,10 euroa
Mausteeeksi: 3 valkosipulin kynttä, 1 chili, 3 rkl sokeria ja tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria ja hieman vaalea balsmicoa, öljyä pannulle, arviolta 0,70 euroa

Ostokset yhteensä 2,69 euroa eli 0,38 euroa annosta kohden.
Värejä 4: valkoinen, vihreä, punainen, vaalea sipuli

Tämä on vegaaninen ruoka.

Pienitään kaali reilun kokoisiksi paloiksi ja paistetaan kuumassa wokissa tai kattilassa. Lisätään hetken kuluttua idut ja annetaaa kypysyä 10 minuuttia. Sen jälkeen sekaan tehosekottimella soseutettu paprika-sipuli-tomaatti ja mausteet. Annetaan vielä hautua kannen alla viitisen minuuttia. Näin kasviksiin jää rapsakkuutta. 


Mung idut ovat herkullisia ja raikkaan hedelmäisen tuoksuisia.


 Tässä raaka-aineet.


Paprikasoseessa on kaunis väri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti