Kaupan halvimmat kalafileet ovat hauki- ja silakka. Kumpaakin saa reilusti alle 10 eurolla kilo,
5 - 6 euron hintahaarukkaan. Kannattaa seurata sesonkia. Molempia saa läpi vuoden, mutta nyt keväämmällä rupeaa tulemaan haukea kauppoihin.
Molemmat ovat loistavia, kotimaisia luonnonkaloja. Syömme nykyisin suomessa 90 kg lihaa vuodessa, kalaa 15 kg ja siitä kotimaista luonnonkalaa ainoastaan 2 - 3 kg! Vähän hävettää. Pitäisi kääntää suhteet eri asentoon.
400 g valmista filettä, 2,4 euroa (tai 0 jos itse kalastaa)
800 g bataattia, 2 euroa
hieman sitruunaa ja salaattia sekä tomaattia, 1,5 euroa
Yhteensä 5,9 euroa eli 1,48 euroa ateriaa kohden. Tiukalle menee, joten kannattaa hankkia hauki itse kalastamalla tai pyytää lahjoitusta kalastavilta kavereilta, joilla sitä saatta olla liikaakin. Silloiiun hinnaksi jää 0,88 euroa.
Värejä 5 : keltainen, vihreä, oranssi, vaalea kala, punainen.
Kuvan annokset ovat vielä hieman tuunattuja, koska mukana on korvasienikastiketta (itse poimituista) ja keskellä lusikallinen punaista oliivipastaa (räjäyttää budjetin).
Ruodottomat haukifileet paistellaan pannulla ja bataatti haudutetaan vesitilkassa kannellisessa kattilassa.
Jos on niin onnekas, että on saanut itse haukia voi seuraavalla videolla harjoitella sen saamista täysin ruodottomaksi hauen file ruodottomaksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti