perjantai 8. toukokuuta 2020

Vuohenlihakeitto

Tässä blogissa on jo kertaalleen tehty luulihakeittoa 31.3.2017. Teema on edelleen sama, mutta toteutus on varsin erilainen.  Raaka-aineena on meillä harvinainen luinen vuohenliha.

Helsingistä löytyy nykyisin monia mainioita itämaisia elintarvikekauppoja. Nyt kävimme Ararat Bazaarissa, joka löytyy Helsingin tukkutorin suunnalta osoitteesta Vanha Talvitie 13-15. Sieltä löytyy monenlaist kiinnostavaa ostettavaa.

Kilon pakastepussi lihaa maksoi 6,99. Se riittää pohjaksi 5 - 7 litralle keittoa eli hyvinkin viidelletoista Euron herkut -annokselle.

Lihaa keitetään aluksi useita tunteja hiljaisella tulella, kunnen se on pehmeää ja luut lähtevät hyvin irti. Nostetaan lihat jäähtymään ja siivilöidään liemi.

Muita raaka-aineita ovat:
500 g sipulia
1 kg perunoita
2 tölkkia tomaattimurskaa
1 - 2 paprikaa
1 pussi pakasteherneitä tai härkäpapuja
Chiliä
Persiljaa
Suolaa

Keitetaan kasviksia ja lihapaloja puolisen tuntia ja maustetaan lopuksi suolalla ja persiljalla.

Ostokset maksavat enimmillään 15 euroa eli annoksen hinnaksi jää alle euro.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti