keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Harira

Euron herkkujen viimeisin postaus on ollut toukokuussa 2020, mikä ei taida olla kovin käyttäjäystävällistä, saati some-sellaista. Olen jo muutamia vuosia keskittynyt kirjojen kirjoittamiseen, mutta pidetään tätäkin vaikka pienelläkin liekillä elossa samoin kuin kahta muutakin blogiani Ajattele itse ja Villiruokablogi. Jos tekemiseni kiinnostavat voi käydä myös tutustumassa henkilökohtaisiin www-sivuihini koskinenjuha.fi. Olen ollut Facebook-vapaa jo pidemmän aikaa, kun tili kai kaapattiin eikä palauttaminen yrityksistä huolimatta ole onnistunut. Ehkä ainoa erityinen harmi asiassa on ollut etten pääse itse perustamaani Euron herkut -ryhmään😞. Rupean jatkossa laittamaan sisältöä Instagram tililleni.

Mutta asiaan eli Hariraan, joka on Pohjois-Afrikkalaisvaikutteinen, mausteinen ja lämmittävä keitto. Tämä resepti on lisäksi täysin vegaaninen.

Reilun kolmen litran keiton (10 lautasellista) ainekset näkyvät kuvassa: punaisia linssejä, perunaa, porkkanaa, peukalon kokoinen pala inkivääriä, pari sipulia ja valkosipulin kynttä, kaksi purkkia tomaattimurskaa, mausteina garam masalaa, curryä, kanelia, chiliä, mustaa pippuria myllystä , suolaa ja hieman sokeria. Mausteita voi yhdistää ja kokeilla lähes rajattomasti, jolloin keiton tyylilaji vaihtelee intialaisesta marokkolaiseen. Hinta-arvio koko höskälle on enintään 5 euroa.

Aloitetaan sipulien ja inkiväärin kuullottamisella keittokattilassa öljytilkassa ja lisätään sitten mausteet ja juurekset, tomaattimurska ja huuhdotut linssit. Säädetään vedellä sopivan sakeaksi ja tarkastetaan vielä maku.

Valmistusaika on noin 15 minuuttia, mutta saa keitto mielellään hieman pidempäänkin hautua. Keiton kanssa sopivat rieskat ja koristeeksi voi laittaa yrttejä ja lusikallisen turkinjukurttia. 

Tämä on yksi lempiruokiani😋😊, nopeaa helppoa ja maukasta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti