keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Itse tehty hernekeitto

Hernekeittoa tein tässä blogissa jo kertaalleen pari vuotta sitten, mutta tehdään nyt vielä toiseen kertaan, koska se on niin hyvää ja sopii juuri käsillä olevaan ja edelleen eskalloituvaan koronapandemiaan. Poikkeusoloissa halvan ja terveellisen ruuan merkitys kasvaa ja toivottavasti samalla myös yleinen kiinnostus sitä kohtaan.

Kunnon kattilallisen (3 - 4 litraa) hernerokkaa saa aikaan pusillisella kuivattuja herneitä (500 g) ja muutaman sadan gramman palalla palvikylkyeä. Hintaa kertyy 4 - 5 euroa ja reiluja annoksia saa noin
8 eli hinnaksi tulee 0,5 - 0,6 euroa annosta kohden.

Herneet laitetaan likoamaan yön yli. Päivkin käy kunhan aikaa on ainakin 8 tuntia tai muutama tunti pidempäänkin. Keitellään herneitä hiljalleen parisen tuntia ja lisätään kuutuoitu palvikylki. Haudutellaan pienellä lämmöllä vielä tunnin verran ja maustetan suolalla.

On takuulla hyvää ja pitkä valmistusaika varmistaa vatsaystävällisyyden siis sen, että ei turvota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti