tiistai 10. heinäkuuta 2018

Nyhtöhärkä


Edelleen pakastinta tyhjennettäessä löytyi sieltä reilun 5 kilon pala naudan ulkopaistia.
Ulko- ja kulmapaisti vaativat pitkän valmistumisajan, joten laiton kohmeisen lihan kahteen osaan leikattuna uunivuokiin. Mausteeksi suolaa, mustapipphria ja pullollinen (2,5 dl) makean aromaattista Teriyaki-kastiketta. Vettä vielä sekaan reilut kupilliset ja uuniin kannen alle 110 - 120 asteeseen yön yli.

Näin 5 kg x 7 euron palasta paistia tuli pehmeää, haarukalla irroitettavaa nyhtöhärkää aivan älyttömästi - reilut 40 annosta. Lihaosuuden hinnaksi tulee tällöin noin 0,8 euroa. Lisukkeiksi sopivat erilaiset juurekset, salaatit ja pita-leipä.

Kuvassa lihan kaverina kikherneitä, tomaattia, vahvaa chilikastikella ja Teriyaki-kastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti