tiistai 15. elokuuta 2017

Täyteläistä kanttarellipastaa

Tässäkin blogissa pyrin välttämään pastan ja riisin käyttöä niiden edullisuudesta huolimatta, koska pidän niitä aika tylsinä raaka-aineina. Mutta menköön nyt kokojyväpasta kanttarellien kanssa.

Nyt on kanttarellisesonki päällä. Lähimetsästä voi löytyä lisäksi haperoita, vaaleaorakasta ja tatteja. Nekin käyvät yhtä hyvin.

Tästä riittää kuudelle:

500 g täysjyväfusilli tai muu pasta, 0,99 euroa
1,5 litraa kanttarelleja, haetaan metsästä
4 dl vispikermaa, 1,86 euroa
125 g sulatejuustoa, 1,1 euroa
200 g sipulia, 0,2 euroa
suolaa
hiukan öljyä

Raaka-aineet yhteensä 4,2 euroa eli 0,7 euroa annos.

Pilkotaan sipuli ja kuullotetaan. Lisätään sekaan puhdistetut ja pilkotutu sienet. Annetaan kypsyä rauhassa, kunnes sienten neste rupeaa kuivumaan. Lisätään kerma ja sulatejuusto ja annetaan hautua.
Keitetään pasta melkein kypsäksi. Kaadetaan vesi pois ja sekoitetaan sienikastikkeen kanssa.

Tarjoillaan salaatin kera. Pastan päälle sopii hyvin sitruuna tai limertti sejkä juustoraaste.


Kanttarellit ja sipuli pannulla.


Sekoitin kastikkeen ja pastan tarjoilua varten korkeassa uunivuoassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti