Tarvitaan kilo pieniä ahvenia (muikut ja särkikin käy). Suomustetaan kalat. Leikataan evät ja pää irti. Avataan vatsat ja huuhdotaan.
Tässä resepti (6 ruokailijaa):
1 kg perattuja kaloja
300 g palvikylkeä, 2,4 euroa
2 suurta sipulia, 0,3 euroa
suolaa ja vettä
Itse pyydetyistä kaloista hinnaksi tulee vain vajaa 3 euroa eli 0,5 euroa ruokailijaa kohden. Kaupan kaloista annoshinta menee 1,5 - 2 euron haarukkaan. Perattua muikkua ja ahventa saa alle kympillä kilo.
Ladotaan kalat, palvikyljen ja sipulin palat kerroksittain syvään kannelliseen uunisvuokaan. Suolataan ja lisätään vettä juomalasillinen. Laitetaan 12 tunniksi yön yli 110 asteiseen uuniin.
Kalat kypsyvät näin hiljalleen täysin ruodottomiksi.
Tarjoillaan perunoiden ja salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti