perjantai 7. heinäkuuta 2017

Persikkachutney eli tuju hilloke

Nyt on persikkasesonki parhaimmillaa. L-kaupasta niitä on saanut jopa eurolla kilo. Kuvan litteät persikat maksoivat 2 euroa kilolta. Heti kaupasta ostettuna ne usein ovat vielä hieman kovia, mutta muutama päivä seisottamalla ne kypsyvät ja huumaava aromi tulee esiin.

Niistä voi tehdä vaikka chutneytä eli mausteista hilloketta. Se sälyy kylmässä pitkään. Ja miksei sitä voi vaikka pakastaa.

Tarvitaan:
5 persikkaa, 500 g
1 iso punasipuli, 150 g
Pari tulista tai keskivahvaa chiliä
Curry-maustetta muutama teelusikallinen
0,5 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
hieman öljyä

Ostokset tähän maksavat vajaat kaksi euroa ja tujuketta saa 700 g.

Pilkotaan ja kuullotetaan ensin sipuli ja sitten mukaan vielä persikat. Lisätään mausteet. Annetaan vielä hetki hautua.

Tätä voi käyttää monenlaisen ruuan lisukkeena, erityisesti intialaishenkisten. Mutta sopii hyvin myös perinteisempien liha- ja kasvisruokien kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti