tiistai 27. kesäkuuta 2017

Keskikesän savulohikeitto

Kaupasta ostettu kala on euron herkkujen pysyvä haaste. Tässä on kuitenkin eityisen maukas ja täyteläinen resepti, lisäksi vielä helppo ja täysin ruodoton.

Suosittelen kaikille kotitarvekalastusta. Aloittaa voi mato-ongella. Onkiminen ja pilkkiminen ovat Suomessa jokamiehenoikeuksia.

Savulohikeitto 17 lautasellista:

2 kg peruna-sipulisilppua, 2,2 euroa
0,5 kg savulohifilettä, 9 euroa
0,5 sulatejuustoa, 4 euroa
Ruukullinen persiljaa keiton päälle, 1,5 euroa
Suolaa
2 litraa vettä
 
Yhteensä 16,7 euroa eli 1 euroa lautasellista kohden.

Itse savustamalla tulee halvemmaksi. Kannattaa myös seurata savukalatarjouksia.

Keitetään peruna-sipulisilppu melko vähässä vedessä kypsäksi. Lisätään sulatejuusto paloina ja pyöräytetään tehosekoittimella tasaiseksi. Lisätään ruodoista puhdistettu kala pieninä paloina.
Säädetään sakeus tarvittaessa vedellä. Haudutetaan vielä hetki ja tarkastetaan suola.

Lisukkeeksi sopii esim. tumma ja makea saaristolaisleipä, vaalea maalaisleipä tai jälkiuunileipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti