torstai 7. joulukuuta 2017

Kaalikäärylehaaveesta totta

Itse tehdyt kaalikääryleet oli olleet jo pitkään jokasyksyinen haave. Nyt rupesin tuumasta toimeen. Kiireetöntä aikaa kannattaa varata muutama tunti. Tosin suurimman osan siitä kääryleet ovat uunissa ihan itsekseen. Pitkä kypsytys tekee niistä älyttömän hyviä.

Näitä tarvitaan n. 15 annosta:
1 kg jauhelihaa, 9 euroa (halvemmallakin saa)
2,5 kg käärylekaali, 5 euroa
200 g sipulia, 0,2 euroa
1,5 dl siirappia, 0,6 euroa
2 dl korppujauhoja, 0,3 euroa

4 dl ruokakermaa, 1,2 euroa
rouhittua mustapippuria
suolaa
(timjamia tai meiramia)

Yhteensä 16 euroa eli noin euron annos.

Otin käärylekaalin lehdet talteen yksitelleen ja haudutin pehmeiksi vedessä. Jos on suuri kattila, voi kaalin keittää myös kokonaisena. Sisäosista saa talteen kaalia myös täytteeseen.

Ruskistetaan silputtu sipuli, kaali ja jauheliha. Lisätään mausteet, siirappi, kerma ja korppujauho. Korppujauho tekee täytteestä sopivan tasaista ja postaa vetisyyden.

Kaalin lehden tyvi muodostaa sopivan kupin, johon lisätään n. 1 dl täytettä ja kääräistään kuten wrap. Asetellaan uunivuokaan vieritysten. Aluksi kuumaan 225 asteiseen uuniin tunniksi ja sitten vielä haudutetaan pari tuntia reilussa satasessa.

Tarjotaan sellaisenaan kohmeisten puolukoiden kanssa. Kuvassa myös lantturaastetta.





1 kommentti:

  1. Onpas niin helppo ohje, että pitääpi kokeilla joskus!

    Rajamaailma.blogspot.fi

    VastaaPoista