tiistai 26. syyskuuta 2017

Myskikurpitsakeitto

Syksyllä kannattaa nauttia kurpitsoista. Niitä on monen kokoisia, värisiä ja muotoisia. Kilohinnat ovat 1,5 - 2 euron välillä.

Yksi maukkaimmista on myskikurpitsa. Tästä yksinkertaisemmaksi ei resepti tule. Lopputulos on herkullinen, samettinen ja kauniin kelta-oranssinen.

Sosekeittoon tarvitaan (n. 7 lautasellista):
1,5 kg kurpitsa, josta siemenet poistettuna ja kuorittuna jää reilu kilo, 2,5 euroa
250 g sulatejuustoa, 1,75 euroa
1,5 litraa vettä
suolaa


Yhteesä 4,25 euroa eli 0,6 euroa lautasellinen.

Keitetään lohkotut kurpitsat pehmeiksi ja lisätään joukkoon sulatejuustopalat.
Annetaan hautua kannen alla, sekoitetaan ja soseutetaan. Lisätään suola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti