torstai 14. kesäkuuta 2018

Ahvengourmet

Tässä on herkullisen ja hienostuneen kala-aterian yksi toteutuskonsepti. Ateria koostuu paistetusta kalafileestä, nokkosmuhennoksesta, sakeasta sienisoosista ja jugurttikastikkeesta.

Kuvan ateria tehtiin jo keväämmällä, jolloin käytettävissä oli myös korvasieniä.

Kahteen kertaan keitetyt ja huhdellut korvasienet paistetaan sipulin kanssa ja ruvetaan hauduttamaan hiljalleen kermassa. Maku voimistuu valmistusajan pidetessä.

Nokkosmuhennosta valmistettiin jo aiemmassa julkaisussa.

Turkinjugurttikastiketta on tehty jo aiemmin: hyvää tulee sitruunan, tillin ja sokerin kera.

Ja sitten vielä paistetaan ohra- tai ruissuolajauhoissa leivitetyt fileet kauniin ruskeiksi. Parasta tulee voissa paistamalla. Ahvenen lisäksi voi käyttää mitä tahansa tuoretta kalafilettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti