keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Merirapukeitto tähteistä

Heinon tukussa kilo pakastettuja merirapuja maksoi reilut 20 euroa. Maku on erinomainen, mutta ne eivät selvästikään kuulu tähämn blogiin. Paitsi, kun käytetään tähteitä. Tätä konseptia voi soveltaa  mille tahansa kuorellisille ravuille.

Aluksi syödään ravut, mutta ei kuoria. Kuvan ravut maustoin valkosipulilla ja persiljalla ja grillasin sähköuunin vastuksilla.

Syömättä jääneet osat laitetaan kattilaan veteen ja keitetään kokoon hiljakseen.

Kun maku on saatu talteen, siivilöidään liemi. Nyt valmistetaan keitto. Siihen voi käyttää monenlaisia värikkäitä kasviksia: porkkanaa, perunaa, sipulia, purjoa, paksoita, kiinankaalia,  paprikaa, chiliä, inkivääriä jne. Lopuksi tarkistetaan suola ja nautitaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti