maanantai 10. heinäkuuta 2017

Linssikeitto fantasia

Kuvan 2 kg pussillinen punaisia linssejä aasiamarketissa maksaa 5,5 euroa. Varovaisestikin arvioituna siitä saa 20 annosta eli 0,28 euroa per syöjä.

Yhtä annosta kohden tarvitaan n. kahvikupillinen linssejä ja 3 dl vettä.

Mausteeksi käyvät esim. kafferilimetin lehdet, sitruunan tai limetin kuori, intialaiset tai afrikkalaiset mausteseokset, inkivääri, chili, kurkuma, sitruunaruoho. Vielä oman ulottuvuuden saa halutessaa erilaisilla juureksilla ja vihanneksilla. Kannattaa kokeilla eri komboja.

Iltapalaksi tein eilen seuraavaa:
3 kafferilimetin lehteä murskattuna
1 kuivattu chili
2 tl kuivattua inkivääriä
3 dl linsejä
vajaa litra vettä
suola, sokeria
öljyä

Huuhdotaan linssit ja keitetään kypsiksi ja vähän ylikin. Lisätään mausteet ja tilkka öljyä. Annetaan hatua niin, että linssit soseutuvat. Siinä se.


3 kommenttia:

  1. Tähän voi lisätä esim tuoretta varsiselleriä sekä porkkanaa tai jompa kumpaa, lisäksi muunneltuna ottaa noi kafferin lehdet pois ja ja vaihtaa inkiväärin tuoreeseen. Mausteina garam masalaa sekä currya. Mukaan vaikka pirkan tomaattimurska yrttinen/luomu/valkosipuli ja perään hunajaa/tai muuta makeutustavaraa leikkaamaan tomaatin terävyyttä. Nämä nostavat jonkin verran annoshintaa mutta tekevät pikkaisen ruokavammaksi. Näin saa tähän myös monipuolisuutta. Voila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi vielä makea sipuli tietenkin. Vinkkinä vielä ensin öljy, kasvikset sekä mausteet. Sitten vesi sekä linssit. Viimeisenä tomaattimurska ja hunaja/sokeri. Anna hautu kypsäksi.

      Poista
    2. Oikein hyviä vinkkejä. Kiitos Samuli.

      Poista